Добре известно е, че умерената консумация на кафе може има положително въздействие

...
Добре известно е, че умерената консумация на кафе може има положително въздействие
Коментари Харесай

Помага ли кофеинът в борбата с килограмите

Добре знае се, че умерената консумация на  кафе може има позитивно влияние върху здравето . Пиенето на няколко чаши кафе на ден понижава риска от доста здравословни проблеми, в това число сърдечни болести, диабет вид 2 и някои типове рак.

С напредването на възрастта множеството хора са изправени пред тестването да се борят и с непотребните килограми, които се натрупват доста по-лесно в по-напреднала възраст. 

Но може ли кафето да помогне за попречване на това последователно увеличение на тежестта? 

Група откриватели са проучили дали пиенето на спомагателна чаша кафе дневно - или прибавянето на захар или сметана към него - води до намаляване или повишаване на килограми .

Изследването им е открило връзка сред кафето и отслабването. 

Хората, които пиели по една спомагателна чаша кафе на ден, наддали с 0,12 кг. по-малко от предстоящото за четири години. Тези, които добавяли захар, напълнели малко повече за същия интервал от време.   

Какво е открило изследването? 

Изследователите комбинирали данни от три огромни изследвания, извършени в Съединените щати. 

Участниците и в трите изследвания са попълвали въпросници преди старта на проучването, както и в края на изследването. Чрез тях учените са съумели да оценят питателните привички на участниците.

Използвайки данните от въпросниците, откривателите анализирали измененията при приема на кафе и измененията в тежестта на участниците.  

Can coffee help you avoid weight gain? Here’s what the science says
— NewsDrum (@thenewsdrum)
Изследователите откриват, че увеличението на приема на неподсладено кафе с кофеин или без кофеин с една чаша на ден е обвързвано с наддаване на тегло. Добавянето на сметана, мляко или немлечна опция не е повлияло доста на тежестта. 

Добавянето на захар (една чаена лъжичка) към кафето обаче е обвързвано с повишение на тежестта , показват учените.  

Според специалистите тези резултати са били по-силно изразени при по-младите участници, които са имали по-висок показател на телесна маса преди старта на изследванията. 

Как кафето може да помогне за контролиране на тежестта? 

Кофеинът е натурален стимулант , за който е потвърдено, че краткотрайно понижава апетита.   

Някои хора употребяват кафе преди подготовка като стимулант, с цел да подобрят резултатите си в спортната зала. Въпреки това се счита, че изгодата от кофеина е по-скоро краткотрайна, в сравнение с дълготрайна. 

Доказано е също, че кофеинът форсира метаболизма, което води до изгаряне на повече сила, когато тялото е неподвижен. Този резултат обаче е относително дребен и не е подобаващ сурогат на постоянната физическа интензивност и здравословното хранене, безапелационни са учените.  

Tea vs. sugary beverages: Make the healthier choice for your weight loss journey! Click This Link for More Information:
— HealthyInsideOut_1 (@ZellaSport)
Кафето има лек диуретичен резултат, който може да предотврати задържането на вода, в резултат на това се вижда и намаление на тежестта. Експертите акцентират, че това е загуба на вода, а не на мазнини, и тежестта бързо се възвръща, когато се хидратирате още веднъж. 

Струва ли си да консумирате кафе, с цел да отслабнете? 

Повечето възрастни могат умерено да употребяват към 400 мг кофеин на ден. Това се равнява на две чаши еспресо , четири чаши разтворимо кафе или осем чаши черен или зелен чай

Учените поучават, в случай че сте бременна или кърмите, да се консултирате с вашия доктор, преди да увеличите приема на кофеин, защото той може да се отрази на плода, или бебето.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР